«Зелене місто читаючих дітей»

  • У природи ми лиш часточки малі. Земля не нам належить – ми Землі! 
    Під таким гаслом 7 червня 2018 року в рамках фестивалю «Майстерня міста Житомир 2018» весело, креативно та цікаво пройшли заходи в рамках проекту «Зелене місто читаючих дітей».

    Основна мета проекту  –  сформувати у дітей основи екологічної культури, правильне ставлення дітей до навколишньої природи, до себе і до оточуючих, а також підвищення освітньої мотивації, розвиток творчих здібностей, формування дослідницьких навичок та самореалізація дітей.

     

    У ігровій формі дітям розповіли про важливість бережливого ставлення до природи.Для маленьких житомирян влаштували цілу палітру інтелектуальних розваг. Вихованці пришкільних таборів міста  та усі охочі мали змогу відвідати майстер-клас із виготовлення закладок, «поспілкуватися» з улюбленими літературними героями, переглянути мультфільми на екологічну тематику, завдяки яким дізналися про важливість  захисту лісів, як виготовляється папір та переробляється сміття.

     

    Юні екологи також  взяли участь у вікторинах та еко-квесті. Учасники гри-квесту розгадували завдання і головоломки, загадки про рослинний і тваринний світ, та просуваючись від однієї екологічної станції до іншої знаходили підказки. Діти із азартом взялися до імпровізованої гри-подорожі та із спортивним настроєм прагнули перемоги.

     

    Дітлахи із задоволенням подорожували в літературному диліжансі до еко-студії «Чепурики – захисники довкілля» та бібліомайстерні еко-дизайнерів «Ідей чудових маємо доволі – їх втілимо в дизайні та декорі».
    Учасники заходи отримали цікавий буклет «Роздуми маленького Чепурика!» та подарунки.

    Дякуємо усім хто долучився у участі у заходах.
    Велика подяка за співпрацю та організацію: бібліотекарам ЗЗСО № 5, 17, 19, 20, 23 25 27 28 30, 32, колегіуму, 36, міського ліцею та читальної зали обласної бібліотеки для дітей.

    bdr
    bty
    bdr
    bty
    bdr
    bdr
    bdr