Шкільних психологів запрошують на навчання за програмою “Психосоціальна підтримка для освітян”

  • ГО “Смарт Освіта” запрошує практичних психологів шкіл на онлайн-курс із підвищення кваліфікації “Психосоціальна підтримка для освітян”.

    Зареєструватися для участі всі охочі можуть за посиланням. Звертаємо вашу увагу, що кількість місць на тренінг обмежена.

    Для перших груп психологів курс розпочнеться з 14 лютого 2024 року. Деталі про старт події для інших груп організатори повідомлять пізніше.

    Навчання психологів і психологинь відбуватиметься дистанційно та міститиме 2 блоки:

    1. теоретичний”, який передбачає навчання та здобуття необхідних для тренера знань і навичок (відбуватиметься в другу половину дня);
    2. “практичний”, який передбачає відпрацювання на практиці з вчителями (у декілька етапів) здобутих знань у ролі тренера.

    Як зазначають організатори, програма курсу адаптована до потреб системи освіти й спрямована на розвиток обізнаності педагогічних працівників/працівниць у темі психічного здоров’я, а також на формування навичок психосоціальної підтримки учнів і їхніх батьків/опікунів у часи війни. Матеріали тренінгу розроблені на основі УТПЗ [ред. – універсальний тренінг із психічного здоров’я].

    Зокрема, до створення онлайн-курсу долучилися:

    • фахівчині кафедри соціальної та практичної психології Житомирського державного університету імені Івана Франка та ГО “Центр практичної психології “For Life”;
    • співавторкою тренінгової програми є сімейна й дитяча психологиня Світлана Ройз, яка в межах курсу проведе окремий тренінг,
    • матеріали для курсу надавали партнери з Americares Foundation, Inc.

    Наприкінці навчання учасники та учасниці отримають персональні тренерські сертифікати про підвищення кваліфікації, засвідчені підписами Голови правління ГО “Смарт освіта”, обсягом 135 годин (4,5 кредиті ЄКТС).

    Довідково:

    Онлайн курс “Психосоціальна підтримка освітян” створено ГО “Смарт Освіта” у партнерстві з Americares Foundation, Inc. Матеріали тренінгу розроблені на основі УТПЗ командою науковиць Житомирського державного університету ім. Івана Франка та дитячою сімейною психологинею Світланою Ройз за підтримки Friedrich Naumann Foundation for Freedom.