Nobilitet 2023: для освітян оприлюднять безплатні відеолекції про нобелівських лауреатів і наукові дослідження

  • Для освітян в безплатному онлайн-доступі з’являться лекції від провідних українських вчених, економістів і літературознавців. З них педагоги та освітні управлінці зможуть дізнатися про цьогорічних лауреатів Нобелівської премії, їхні доробки та досягнення в науці.

    Про це повідомила ГО “Освіторія”.

    6 відеолекцій будуть доступні на Youtube-каналі “Клятий Раціоналіст” Артема Албула. Переглянути їх усі охочі зможуть за посиланням.

    Публікація матеріалів відбудеться в межах проєкту Nobilitet 2023 – препаті вручення Нобелівської премії, яке проходить в Україні вже всьоме. Трансляція події буде доступна 9 грудня 2023 року також на каналі Артема Албула.

    Цьогорічними спікерами заходу, які й познайомлять усіх охочих з тим, хто та за що цьогоріч отримав Нобелівську премію, будуть:

    • Юрій Халавка – доктор хімічних наук і завідувач кафедри хімії в ЧНУ;
    • Ксенія Гулак – редакторка “Моя наука” та генетикиня в Інституті зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України;
    • Світлана Благодєтєлєва-Вовк – кандидатка економічних наук і голова ради ГО “ТРОН”;
    • Олена Шевченко – правозахисниця та феміністка, засновниця “Маршу жінок” і лауреатка премії “Жінка року” від TIME 2023;
    • Богдана Романцова – літературна оглядачка “Українського тижня”, редакторка видавничих проєктів видавництва “Темпора”;
    • Володимир Безгуба – кандидат фізико-математичних наук і старший науковий співробітник лабораторії надпровідної квантової електроніки.

    Автори ініціативи зазначають, що проєкт має на меті розповісти людям про досягнення, що змінюють світ. А онлайн-формат і безплатний доступ дозволять долучитися до події якомога більшій кількості людей.

    Докладніше про Nobilitet 2023 та спікерів можна дізнатись на офіційному сайті події та на Facebook-сторінці заходу.