Онлайн-курс з мінної безпеки “Дивись під ноги! Дивись, куди ідеш!” встановив рекорд України

  • На курс із мінної безпеки “Дивись під ноги! Дивись, куди ідеш!” курс зареєструвався 529 141 слухач/слухачка. Рекорд зафіксовано 9 травня – ініціаторами фіксації стали Фонд Східна Європа та Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

    Таке повідомлення з’явилося на сайті Фонду Східна Європа.

    Зареєструватися на безплатний курс можна за посиланням.

    “За даними Мінреінтеграції, із початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України 237 мирних громадян загинуло та понад 500 постраждали від вибухонебезпечних предметів. Для повного розмінування територій України знадобиться багато років. Однак люди мають знати базові правила: як поводитися із вибухонебезпечними предметами, що робити, якщо натрапили на них, куди телефонувати. Обізнаність кожного сприятиме зменшенню летальних і травматичних випадків, а також допоможе роботі фахівців”, – зазначив директор департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін.

    Курс складається з п’яти коротких уроків, у яких Фагот разом із експертом ДСНС Іваном Шепелєвим просто і доступно розповідають про вибухонебезпечні предмети та правила поводження з ними.

    Довідково:

    Онлайн-курс “Дивись під ноги! Дивись, куди йдеш!” розроблений у межах програм “Спільнодія” та “Дивись під ноги!”, які реалізує Фонд Східна Європа спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій коштом Європейського Союзу та DanChurchAid.