Освітяни й школярі можуть взяти участь у конкурсі зі створення статей для Вікіпедії

  • До 15 травня в українській Вікіпедії триватиме конкурс статей “Європейська весна-2023”. Він присвячений написанню статей про країни Ради Європи і відбувається в межах міжнародної кампанії CEE Spring.

    Про це повідомляє ГС “Освіторія”.

    “Європейська весна” (CEE Spring) – міжнародний конкурс. Його мета – розвиток співробітництва в Центральній і Східній Європі, покращення висвітлення регіону у Вікіпедії.

    Детальні умови участі й перелік статей, пропонованих для створення й покращення, доступний на сторінці конкурсу у Вікіпедії.

    Як узяти участь?

    1. Зареєструватися або увійти у Вікіпедію.
    2. Створити або доповнити статтю у Вікіпедії з урахуванням базових вимог.
    3. Поставити на сторінці її обговорення шаблон Європейська весна 2023.
    4. Стаття автоматично надійде на розгляд журі, яке перевірить її. Усі статті перевіряють по завершенню конкурсу, хоч журі за можливості намагатиметься давати відгук про статті й під час конкурсу.
    5. До 15 травня статтю можна поліпшувати (зокрема, з урахуванням побажань журі, якщо такі є), і на оцінювання журі надійде варіант станом на завершення конкурсу.

    Долучитися до кампанії можуть усі охочі. Для активних учасників й учасниць передбачені сертифікати й цінні призи від організаторів. Змагання у категоріях “Австрія” і “Чехія” відбуваються за підтримки Австрійського Бюро кооперації у Львові та Чеського центру у Києві відповідно – для переможців цих категорій передбачені додаткові призи.

    З початку конкурсу (21 березня) учасники й учасниці написали понад 300 статей про Україну – це другий результат серед усіх країн за кількістю статей.