В Україні розробили сайт для дітей про правила мінної безпеки

  • Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) і організація UNICEF Ukraine розробили сайт Bezpeka.info, на якому зібрали корисні матеріали про правила мінної безпеки.

    На сайті зібрано корисні матеріали про правила мінної безпеки. В ігровій формі діти швидко запам’ятають важливу інформацію, яка може врятувати їхнє життя.

    Окремо у ДСНС зауважують, що сайт розроблено як для дорослих, так і для дітей. У ньому є чотири блоки: для дорослих, підлітків, дітей молодшого віку та вчителів.

    Україна — одна з найзамінованіших країн у світі. Тому надважливо навчити дітей, як поводитися з вибухонебезпечними предметами. Кличте дітей і навчайтесь разом! — зазначають у ДСНС.

    Як відомо, поки в багатьох частинах України точаться запеклі бої, російська армія закладає нові міни біля житлових будинків, лікарень, шкіл і вздовж доріг. Через це цивільне населення опиняється в пастці та не зможе втекти з районів, які страждають від бойових дій внаслідок російської агресії.

    Всеосвіта підготувала для освітян методичні рекомендації щодо проведення виховних бесід із учнями закладів загальної середньої освіти і відкритих уроків із питань уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами.