Підручники з математики для 5 класу надруковані, українська мова в процесі – ІМЗО

  • “НУШ” надіслала звернення до Інституту модернізації змісту освіти, щоб отримати інформацію про кінцеві терміни друку й доставлення до закладів загальної середньої освіти України підручників для 5 класів НУШ з кожного предмета. 

    В ІМЗО нагадали, що Державним бюджетом України на 2022 рік було передбачено 1 328 950,3 тис. грн на видання підручників для школярів та вчителів.

    Однак російська військова агресія призвела до того, що внаслідок секвестру Державного бюджету України на 2022 рік цей показник склав нуль гривень.

    Міністерство освіти і науки України звернулося до міжнародних організацій по фінансову допомогу на видання підручників, у яких є нагальна потреба, а саме: підручники для 5 класів учням та педагогічним працівникам з навчанням українською мовою та мовами національних меншин закладів загальної середньої освіти загальним накладом 7 516 824 примірники (зокрема, підручники з мов національних меншин та з аудіосупроводом).

    За сприяння Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) надрукували та доставили підручники з “Математики” для 5 класу загальним накладом 472 440 примірників (100 % замовлення).

    Спільно з Польським Інститутом було надруковано та доставлено підручники для 5 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Біленька-Свистович Л. О., Ярмолюк М. О.) “Польська мова (1-й рік навчання)” накладом 11 897 примірників (100 % замовлення).

    Рада Європи наразі друкує підручники з української мови для 5 класу загальним накладом 503 324 примірники. Строки доставки, за словами представників ІМЗО, партнери не повідомляють.

    Щодо інших підручників ситуація невідома. Та в ІМЗО зазначили, що “Міністерство освіти і науки України постійно тримає на контролі питання забезпечення підручниками учнів 5 класу Нової української школи. Наразі ведуться перемовини з потенційними донорами”.