ЮНІСЕФ запускає мобільний застосунок для розвитку дошкільнят

  • «НУМО розвивальні ігри» — безкоштовний застосунок українською мовою із різноманітними інтерактивними іграми для дошкільнят.

    Так, дитина може не лише розважатися, а й розвивати необхідні для її віку навички. Йдеться про знання з мови й математики, логіку, креативність та інші важливі навички, повідомляє ЮНІСЕФ Україна.

    Додаток створили ЮНІСЕФ Україна спільно з ЮНІСЕФ Чорногорія в співпраці з Міністерством освіти Чорногорії та компанією SoftServe в межах благодійної платформи Open Tech.

    «Близько двох третіх дітей зараз вимушено покинули свої домівки і переїхали в межах України або закордон. Це означає, що, окрім інших наслідків війни, діти мають обмежений доступ до дошкільної освіти і раннього розвитку та можуть втратити важливі основи для подальшого освітнього процесу. НУМО надає унікальну можливість продовжувати навчання і є чудовим прикладом співпраці між країнами. Ми сподіваємось, багато українських дітей із задоволенням гратимуть в розвиваючі інтерактивні ігри з допомогою і разом з дорослими. Цей проект – приклад того, як ЮНІСЕФ використовує інновації, аби допомогти дітям», – сказав Філіп Корі, заступник регіонального директора ЮНІСЕФ у Європі та Центральній Азії.

    Ігри в застосунку поділені на категорії:

    • За віком. До 3 років, 3–4 роки, 4–5 років, 5–6 років;
    • За складністю. Йдеться про різноманітні тематичні рівні для кожної вікової категорії. До того ж дорослі можуть відстежувати, що дитина вже проходила, а що — ні;
    • За форматом. Завдання, ігри, малюнки та цікаві історії допоможуть збагатити знання та розвинути важливі навички.

    Додаток може працювати офлайн. Достатньо завантажити його один раз і пройти коротку реєстрацію, аби користуватися далі будь-де. Це важливо, адже в теперішніх умовах родини проводять багато часу в сховищах, у дорозі чи намагаються адаптуватися до нового місця, де не завжди доступний інтернет.

    З додатком «НУМО розвивальні ігри» дитина зможе самотужки розвиватися, мати корисне дозвілля, займатися пізнавальними активностями, розвивати ключові навички й, наскільки це можливо, відволікатися від війни.

    Завантажити «НУМО розвивальні ігри» можна в AppStore та Play Market.