Дитячий садок онлайн, корисні мультфільми та нові розділи. Платформа розвитку дошкільнят НУМО розширюється та оновлюється

  • imageЮНІСЕФ у партнерстві з Міністерством освіти й науки України розширює програму розвитку якісної дошкільної освіти в Україні, що покликана допомогти дітям, батькам і педагогам, і дає змогу продовжити безперервність дошкільної освіти для дітей, навіть під час війни.

    Онлайн-платформа розвитку дошкільнят НУМО 3.0 тепер доповнена новим розділом «ЩоЩе для розвитку», який містить дитячий садок онлайн та корисні освітні мультики від ЮНІСЕФ, також згодом з’являться матеріали із мінної безпеки, гігієни та здорового харчування. Це допоможе батькам зайняти дітей пізнавальними активностями, розвивати ключові навички дошкільнят, й, наскільки це можливо, відволікти їх від війни.

    Також у межах кампанії стане доступною інформація, як сприяти гармонійному розвитку всіх дітей, зокрема, дітей з інвалідністю. Методичні матеріали, відео й поради, як облаштувати необхідний простір для розвитку, пізнання та ігор, стануть у пригоді батькам і педагогам, які продовжують опікуватися цим під час війни.

    Окрім цього, і далі функціонує Numo_bot у Viber та Telegram зі щоденними вправами та порадами для батьків про розвиток важливих навичок дошкільнят. Оновлений чат-бот має додаткові корисні й доступні функції.

    До того ж тепер є додаткові ґрунтовні розділи про критерії якості дошкільної освіти: “ЩоЩе для батьків” “ЩоЩе для вихователів”. Батьки дошкільнят зможуть дізнатися, на що варто звертати увагу, вибираючи садочок, і що треба знати про розвиток дитини 3–6 років. Для вихователів сформована база фахової бібліотеки корисних матеріалів для використання в щоденній роботі, яка буде постійно оновлюватися.

    Особливу увагу приділено якості дошкільної освіти в Україні, спираючись на міжнародну методику ECERS-3 (Early Childhood Environment Rating Scale) у 6 аспектах: предметно-просторове середовище, догляд і піклування про дітей, мовлення та грамотність, різновиди пізнавальної діяльності, взаємодія персоналу з дітьми, структурування програми.

    У теперішніх умовах родини перебувають у стресовому стані: проводять багато часу в сховищах, у дорозі чи намагаються адаптуватися до нового місця. Тож організовувати корисне дозвілля для дітей може бути не в пріоритеті. Всеможливі корисні матеріали на платформі розвитку дошкільнят НУМО допоможуть дорослим організувати час і дозвілля дітей без втрати навичок, зацікавити їх і розвинути, попри війну. А пізнавальна інформація про розвиток дітей стане в пригоді батькам і педагогам, які забезпечують безперервну освіту для дітей, навіть у найтяжчих умовах.