НАВЧАННЯ БЕЗ МЕЖ: ВИДАВНИЦТВО «РАНОК» НАДАЛО ДОСТУП ДО ПІДРУЧНИКІВ ЗА ПРОГРАМОЮ НУШ

  • Два мільйони українських учнів 1–5 класів, які навчаються за програмою НУШ в умовах війни, отримають доступ до сучасних електронних підручників. Ці навчальні книги видавництво «Ранок» розміщує безкоштовно на освітньому ресурсі.

    Навчання без меж — освітній проєкт, спрямований допомогти вчителям навчати, а дітям навчатися в умовах війни. Проєкт вирішує проблеми забезпечення підручниками та організації дистанційного навчання учнів та учениць 1–5 класів.

    Уже у вересні цього року починає працювати освітній ресурс d-learning.com.ua, на якому видавництво «Ранок» розміщує 60 електронних підручників, створених на основі тих, що отримали гриф Міністерства освіти і науки України.

    Електронний підручник — це сучасний інтерактивний засіб навчання, що дає можливість навчатися з будь-якого куточку світу. Він не потребує постійного інтернету, адаптований до будь-якого ґаджета, підлаштовується під розмір екрана та має зручну систему навігації. Діти зможуть не лише опановувати весь необхідний теоретичний матеріал, а й виконувати різноманітні цікаві завдання, самостійно перевіряти правильність їхнього виконання, переглядати навчальні фільми й анімації, грати в ігри, мандрувати світом 3D, розв’язувати кросворди, складати пазли тощо.

    Електронні підручники стануть справжніми помічниками для вчителів. Працювати з ними буде зручно й цікаво, адже це понад 7 тисяч інтерактивних завдань, десятки відеороликів і навчальних мультфільмів, 680 розроблених уроків, сотні яскравих вебсторінок.

    Проєкт здійснюється за спільної ініціативи видавництва «Ранок» та партнерів: хорватського видавництва навчальної та дитячої літератури «Profil Klett» (надання освітньої платформи), міжнародної сервісної організації «Rotary International», британської телерадіомовної корпорації ВВС (надання навчального відеоконтенту), українського дитячого телеканалу «ПЛЮСПЛЮС» (надання навчальних мультфільмів), а також за підтримки Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти.