«ВИВЧАЙ СВІТ → РЕКЛАМУЙ УКРАЇНУ!» («DISCOVER THE WORLD → PROMOTE UKRAINE!») – ПОСТКРОСИНГ-ПРОЄКТ МОН

  • Міністерство освіти і науки України започатковує посткросинг-проєкт під назвою «Вивчай світ → рекламуй Україну!» («Discover the world → promote Ukraine!»).

    Основна мета проєкту – популяризація України у світі шляхом створення та обміну листівками між українськими школярами, студентами з іноземцями.

    Проєкт складається з трьох етапів.

    Перший етап – це формування бази листівок, які рекламують та розповідають про Україну (культуру, архітектуру (фото фасадів будівель закладів освіти), історію тощо).

    Долучитися до цього етапу проєкту «Вивчай світ → Рекламуй Україну» можуть усі охочі. Для цього варто надсилати фото (аерофото) місцевих закладів освіти, архітектурних, історичних пам’яток, арт-об’єктів та визначних пам’яток культури і мистецтва.

    Термін подання фотографій – до 10 жовтня 2021 року, за покликанням. Вимоги до фото:

    • якість – 72 dpi, розмір 3840 x 2560;
    • короткий опис українською та англійською мовами (до 200–230 символів);
    • ім’я автора на зображенні, з метою захисту авторських прав.

    Додаткову інформацію можна отримати за електронною адресою postcrossingmon@gmail.com.

    Відібрані фотографії будуть надруковані на листівках для посткросингу та розповідатимуть про Україну світові.

    Другий етап проєкту «Вивчай світ → Рекламуй Україну» – розроблення дизайну й виготовлення на основі надісланих фотографій брендованих посткросинг-листівок та марок, з подальшим розповсюдженням серед учасників проєкту.

    Третій етап проєкту – обмін листівками між школярами та студентами по всьому світу. Школярі та студенти матимуть нагоду використовувати брендовані посткросинг-листівки, популяризувати та рекламувати Україну у всьому світі, разом із цим відкриватимуть нові країни та культури, покращуватимуть знання іноземних мов, розширюватимуть світогляд.

    За результатами 2021/2022 навчального року учасники посткросинг-проєкту зможуть поділитися своїм досвідом посткросингу, враженнями від спілкування з іноземцями, а також презентувати власні колекції листівок.