Міжнародний Інтернет-флешмоб “Українська книжкова діаспоріана: читацький вимір”

  • 23 квітня ми традиційно відзначаємо Всесвітній день книги та авторського права. З цієї нагоди та з метою популяризації наукових і культурно-мистецьких надбань закордонного українства Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара, Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» в співпраці з Українською Федеральною Кредитною Спілкою м. Рочестера (штат Нью-Йорк, США) та Бібліотекою української діаспори імені сенатора Джона Маккейна (м. Дніпро, Україна) оголошують про проведення Міжнародного Інтернет-флешмобу «Українська книжкова діаспоріана: читацький вимір». Інтернет-подію присвячено вшануванню світлої пам’яті видатного українця, знаного книголюба професора Володимира (Мірка) Пилишенка. Офіційний інформаційний партнер заходу – сайт української діаспори «Стожари».
    До участі запрошуються здобувачі знань закладів загальної середньої та позашкільної освіти, студенти закладів вищої освіти, діти та молодь закордонного українства, представники українських освітніх закладів та громадських організацій за кордоном.
    Щоб долучитися до флешмобу потрібно в соціальній мережі “Facebook” опублікувати допис (пост) у якому потрібно написати власний коментар, відгук, враження, роздуми про одну з книг, виданої українцями за кордоном (різного жанру). Рекомендується висвітлювати історію написання книги, цікаві факти про неї та її автора (авторів), власні враження від прочитаного, важливість цієї праці на тлі української та світової науки і мистецтва тощо. Допис повинен бути публічним, містити зображення (фото) книги, за бажання – фото учасника. Важливою умовою участі є вказання хештегу #idudnauoa. Після чого необхідно заповнити онлайн-заявку за покликанням (задля реєстрації участі в флешмобі та надання даних для видачі сертифікату учасника):
    1) форма реєстрації для учасників із України: https://forms.gle/ThFiDHXmXySH1Q1E7.
    2) форма реєстрації для учасників із інших держав: https://forms.gle/YJTj15uPQA3aEbpd8.
    Усі вчасно зареєстровані учасники (та їхні наставники) отримають сертифікати про участь (в електронному вигляді). Інтернет-флешмоб триватиме до 25 травня 2021 р. Розсилка сертифікатів – 26 травня – 25 червня 2021 р.
    У випадку запитань просимо звертатися до координатора події Назара Мартинюка за електронними адресами: nazar.martyniuk@oa.edu.ua або diaspora@oa.edu.ua.
    Запрошуємо до участі та співпраці!