Вітаємо юних винахідників МЦННТУМ !!!

  • На цьому тижні вихованці Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді вкотре відстоювали честь міста  на фіналі Всеукраїнського біологічного форуму учнівської та студентської молоді «Дотик природи» і у  фінальному етапі Х Всеукраїнської науково-технічної  виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», які проходили у місті Києві.

    Обидва конкурси передбачали відбірковий та очний етапи. Під час фіналу учасники мали можливість демонструвати моделі і макети власних винаходів та здійснювали стендовий (постерний) захист проектів, відповідаючи на запитання членів журі, гостей виставки.

    7 листопада 2019 р. відбулося підведення підсумків обох конкурсів.

    На Всеукраїнському біологічному форумі учнівської та студентської молоді «Дотик природи» в секції «Фізика та астрономія»  житомиряни вибороли всі можливі нагороди, змагаючись  із 170 учасниками з усієї України.

    Абсолютний переможець :

    Іваницький Олексій, учень 10 класу ліцею №2,  за презентацію винаходу, який дозволить під час туристичного походу заряджати мобільні гаджети від енергії відкритого вогнища.

    ІІ місце:

    Парфенюк Владислав, учень 7 класу ЗОШ №30, за презентацію розробки, яка допомагає накопичувати енергію під час руху автомобіля через  «лежачого поліцейського»  і яку потім можна використати для освітлення пішохідного переходу.

    ІІ місце :

    Шубін Михайло, учень 7 класу ЗОШ№5, за презентацію роботи про використання сонячної енергії для господарських потреб у невеликих господарствах.

    Дипломи ІІІ ступеня  у секції «Енергозберігаючі технології» отримали:    Шатілов Максим, учень 9 класу ЗОШ №30, за розробку, яка допоможе багаторазово використовувати воду на автомийках;

    Мартинчук Анастасія, учениця 10 класу ЗОШ №20,  захистила проект про альтернативну енергетичну сировину для України.

    У фіналі Х Всеукраїнської науково-технічної  виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» юні таланти презентували  свої науково-технічні розробки та змагались за першість в інноваціях.

    Змагаючись із 120 фіналістами,  І місце  посів Закревський Олександр, учень 11 класу ЗОШ №30, вихованець  гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності» ЖМЦНТТУМ ( керівник гуртка Анатолій Шубін),  зі своєї розробкою «Отримання енергії від руху автомобіля».

    Роботою Олександра зацікавились  інвестори з Литви, які були присутні на конкурсі.

    Олександр буде презентувати власний винахід на Міжнародному фестивалі інженерних наук і технологій «I-Fest-2020» у березні 2020 року  в Тунісі.