• Нарешті здійснилося!

    Більш ніж півроку праці дають свої плоди!

    Всеукраїнський освітній проект «Відкривай Україну»:

                           школярі вчаться реагувати на проблеми, а не ховатися від них!

    Понад 2 тисячі підлітків з 200 команд взяли участь у півфіналі конкурсу «Відкривай Україну». Серед фіналістів – команди, що запропонували проекти зі створення освітнього простору, робототехніки з вторинних матеріалів, екологічні проблеми міст, а також змін у лікарні рідного міста та волонтерська діяльність. Півфіналістів привітала  Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час нагородження у Києві 08 червня 2019 року.

    «Відкривай Україну» – найбільший за часів незалежності командний освітній гейміфікований проект для підлітків 7-11 класів України. Він передбачає, що учні формують команду та обирають собі вчителя серед шкільного складу. Разом вони спершу утворюють та реалізують суспільно важливий проект шкільного рівня, надалі – міський проект. Увесь навчальний процес проходить  через гейміфіковану онлайн-платформу

    Організатори зазначають, що географія проекту дійсно грандіозна.

    «У цьому році до проекту долучилися школярі від Лисичанська до Хуста, від Броварів до Татарбунарів. І хоч учасників шукали по всій Україні, найбільше долучилося школярів саме з малих міст та смт. Така тенденція зберігається вже не перший рік. Пояснення цьому просте: оскільки підлітки не мають можливості кардинально змінити місце проживання, то готові самостійно докладати зусиль, щоб зробити свої міста комфортнішими. Цього року шкільні проекти були здебільшого направлені на вирішення соціальних та культурних проблем», – розповідає ідейний натхненник проекту «Відкривай Україну» Денис Блощинський.

    Півфінал був організований надзвичайно продумано та цікаво для дітей. Можна було не лише спостерігати за освітніми хайпами і черпати нові ідеї, але і на локаціях ознайомитися з новинками освіти.

    Команди міста Житомира (Житомирського міського колегіуму, ЗОШ № 19, приватної школи «Сяйво» достойно представили  себе та Житомирську область у півфіналі, завоювавши ІІ місце -Житомирський міський колегіум( команда АТМ) та ІІІ місце – ЗОШ №19 м. Житомира (команда Best Kids).