Освітні Інтернет-ресурси ДНПБ України ім. В. Сухомлинського

  • Освітні Інтернет-ресурси

    • Доступ до електронних ресурсів (баз даних, сервісів тощо) інших установ, що знаходяться у тестовому або передплаченому доступі в ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського НАПН України.

    Ознайомитися з матеріалами можна у читальному залі приміщення бібліотеки (вул. Берлинського, 9).

    Умови користування передплаченими електронними ресурсами

    Користувачі бібліотеки зобов’язані дотримуватися правил та умов користування електронними ресурсами:

    Усі ліцензійні передплачені ресурси та ресурси тестового доступу захищені умовами ліцензійних угод з провайдерами. Дозволено створювати окремі копії (електронні та в друкованому вигляді) статей та інших документів лише з дослідницькою та навчальною метою.

    • Жодним чином електронні та друковані копії, доступні через бази, не можуть бути використані з комерційною метою.
    • Користувачам заборонено системно завантажувати цілі журнали, або окремі їх випуски.
    • Заборонено копіювання баз та будь-яких їх частин/колекцій програмами автоматичного скачування.
    • Користувач гарантує нерозголошення конфіденційної інформації (в т.ч. ID та паролю) та дотримання правил доступу до окремих ресурсів.
    • Доступ до більшості ресурсів відбувається за контролем IP адрес (без жодних обмежень з будь-якого комп’ютера на території університетського містечка)
    Ресурси відкритого доступу

    Ресурси відкритого доступу (Open Access) – тут наведено перелік наукових баз даних, користування якими не потребує ліцензійних угод та передплати. Ресурси із цих баз доступні відкрито, дозволяється їх вільне використання, поширення та відтворення з науковою чи навчальною метою на будь-якому носії, за умови, що оригінальний твір правильно цитується.

    2019 р.

    LIBRARIA

    Із 18 квітня 2019 р. Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В.О. Сухомлинського НАПН України надає вільний доступ до ресурсу LIBRARIA – електронного архіву української історичної періодики.

    LIBRARIA – унікальний ресурс і найбільший в Україні архів оцифрованої історичної періодики, який є проектом компанії «Архівні інформаційні системи», що здійснюється у співпраці з бібліотеками, архівами й науковими інституціями в Україні та за її межами.

    EBSCO Publishing

    Надано доступ до інформаційних ресурсів компанії EBSCO Publishing, що є одним з найбільших у світі постачальників журналів в електронному і друкованому форматі.

    Інформація про можливості пошуку знаходиться на сайті підтримки EBSCO Discovery Service.

    Бази даних EBSCO містять понад 6 тис. електронних версій відомих журналів, газет, бюлетенів новин, близько 1300 брошур, енциклопедій, довідників і реферативних збірників, більшість з яких повнотекстові. EBSCO надає можливість пошуку повнотекстових, рецензованих спеціалізованих матеріалів соціально-гуманітарної, економічної, медичної, технічної та іншої тематики. Містить такі бази даних:
    1. Academic Search Premier – найбільша в світі академічна багатопрофільна база даних Academic Search Premier ™ містить анотований покажчик до більш ніж 8400 журналів, з яких понад 4 600 – з повним текстом. Більше сотні журналів, починаючи з видань 1975 року, представлені у форматі PDF, а цитовані посилання з можливістю пошуку надані для більше 1 000 назв. Academic Search Premier охоплює такі області, як біологія, хімія, інженерія, фізика, психологія, релігійні та теологічні науки і т. д. Ця база даних щодня оновлюється на EBSCOhost.
    2. Business Source Premier – сама використовувана в галузі дослідна база даних, що надає повнотекстові версії майже 2 200 журналів. Business Source ® Premier надає повнотекстові дані, починаючи з видань 1965 року, і цитовані посилання з можливістю пошуку по виданням з 1998 року. Business Source Premier охоплює всі бізнес-дисципліни, включаючи маркетинг, менеджмент, управління інформаційними системами, організацію проектних робіт, бухгалтерський облік, фінансовий облік і економіку. Додаткова повнотекстова інформація, крім журналів, включає звіти з дослідження ринку, галузеві звіти, звіти країн, профілі компаній, SWOT-аналізи. Ця база даних щодня оновлюється на EBSCOhost.
    3. ERIC – інформаційний освітній центр ERIC, містить 1,3 млн записів і посилання на більш ніж 323000 повнотекстових документів, понад 2200 дайджестів, а також посилання на додаткову інформацію, описи та реферати з більш ніж 1000 освітніх та пов’язаних з освітою журналів.
    4. Teacher Reference Center – база даних містить покажчик і короткі реферати 280 популярних журналів для викладачів і адміністраторів навчальних закладів.
    5. Library, Information Science & Technology Abstracts – ця база даних містить більше 600 періодичних видань, а також книги, науково-дослідні звіти і вчені записки. Серед тем – бібліотечна справа, категоризація, каталогізація, бібліометрія, онлайновий пошук інформації, управління інформацією та багато іншого. Матеріали цієї бази даних охоплюють період з середини 1960-х рр. до наших днів.
    6. Та інші .

     

    Видавництво Emerald Publishing
    Це 175 періодичних видань + конференції + Інформаційні колекції з усіх аспектів менеджменту та маркетингу (в т. ч. бібліотечного та освітянського). Бібліотека e-Book має більше 3000 назв. У цьому сегменті це видавництво навіть більш авторитетне ніж видавництва Springer, Elsevier тощо (доступ переважно до анотацій статей).
    Зверніть окрему увагу на  розділи:
    1. Education    Книги
    2. Information & Knowledge Management
    3. Library Studies
    4. Sociology
    5. HR, Learning & Organization Studies

    Багато цікавої інформації (в т.ч. відкритої) у спеціальних інформаційних сегментах:

    1. Emerald’s Teaching Zone 
    2. for Librarians
    3. КНИГИ
    Німецька служба новин

    Німецька служба новин створена медіакомпанією Deutsche Welle спільно з провідним німецьким інформагентством Deutsche Presse-Agentur за підтримки Міністерства закордонних справ ФРН. Матеріали Служби доступні англійською, німецькою, а також іспанською та арабською мовами.

    Портал відкриває доступ до:
    • Потоку оперативної інформації про події в Німеччині або перебувають у центрі уваги Німеччини;
    • Аналізу світових та локальних питань поточного порядку денного ФРН;
    • Архіву інформаційних та аналітичних матеріалів, що ведеться з листопада 2014 року.